Responsiv hjemmeside

Om et design eller en hjemmeside er responsivt vil det si at hjemmesiden vil være tilpasset både små mobilskjermer, store PC-skjermer og alle størrelser i mellom.

Responsiv hjemmeside fra Naarte

Hvorfor må hjemmesiden være responsiv?

Noen kaller det responsiv hjemmeside og noen kaller det mobiltilpasset hjemmeside, det viktigste er å vite at lere og flere bruker mobilen når de besøker hjemmesider og prøver å finne informasjon på internett. Faktisk er over 50% av besøkende på en hjemmeside mobilbrukere. Dette er den viktigste grunnen for at hjemmesiden din også burde være responsiv, da vil alle få en god brukeropplevelse.

En annen viktig ting å tenke på er at søkemotorer som f.eks Google vil rangere deg høyere i søkeresultet om hjemmesiden din kan brukes på alle typer enheter.

Responsiv eller adaptiv hjemmeside?

Det har skjedd veldig mye innen webutvikling de siste årene. For noen år siden var det veldig vanlig å bruke en teknologi som kalles adaptiv hjemmeside for å sørge for at den skulle se pen ut på mobiltelefoner. Den største forskjellen mellom en responsiv hjemmeside og en adaptiv hjemmeside er at hjemmesiden ikke tilpasser seg ulike størrelser uten at brukeren må oppdatere nettleseren.

Det beste alternativet er en responsiv hjemmeside, for det er en ting søkerobotene til f.eks Google ser etter når de regner ut hvilke hjemmesider som er best egnet til å rangere høyt.

Hastighet

En responsiv hjemmeside gjør det mulig å tilpasse hvilke bilder som skal vises på mobil i steden for på en stor PC-skjerm. Bilder som skal vises på en PC-skjerm er ofte ganske store og det er ikke nødvendig på mobiltelefoner.

Mindre bilder vil også være bra for de som bruker 3g eller 4g slik at de slipper å måtte bruke så mye data. Mange mobiltelefoner har ofte litt begrenset hastighet og da er det ekstra viktig at hjemmesiden er rask og kan gi en god brukeropplevelse.

Uforpliktende tilbud

Alle hjemmesider vi leverer vil være responsive og testet på både store PC-skjermer, nettbrett og mobiltelefoner.

Kontakt oss gjerne i dag for et uforpliktende tilbud på en responsiv hjemmeside eller om det er noe annet du lurer på.