Hva er https?

Kort fortalt er https / et sikkerhetssertifikat en protokoll for overføring av informasjon på en trygg måte mellom en nettleser og server.

Hva er https??

Hva er https / ssl / sikkerhetssertifikat?

Det finnes litt ulike begreper, men alle betyr det samme. "https" står på HyperText Transfer Protocol Secure og er en del av adressen til hjemmesiden du besøker. SSL står for Secure Sockets Layer og er det samme som et sikkerhetssertifikat. Et sikkerhetssertifikat er noe du som hjemmesideeier kan laste ned og installere.

Om du besøker en hjemmeside som ikke har "https" i begynnelsen av nettadressen vil det si at informasjon som du fyller inn på den hjemmesiden ikke blir kryptert før den sendes til serveren. Det vil si at hvis du fyller inn brukernavn og passord, så kan andre få tilgang til denne informasjonen.

Vi i Naarte leverer alltid våre hjemmesider med ferdig installert sikkerhetssertifikat slik at du selv slipper å tenke på det.

Hvorfor er det så viktig med https / et sikkerhetssertifikat?

Du kan kanskje tenke at det ikke høres så nødvendig ut, for du har kanskje ikke et skjema på hjemmesiden din, men det finnes mange flere gode grunner til å ha et sikkerhetssertifikat. Mange nettlesere som Chrome vil gi beskjed til dine besøkende om at hjemmesiden din kan være utrygg og det kan føre til at mange ikke vil besøke hjemmesiden din.

Noe annet som er veldig viktig å tenke på er hvordan store søkemotorer som Google favoriserer hjemmesider som har sikkerhetssertifikat. Om du ikke har det er det større sjanse for at hjemmesiden din vil havne lenger nede i søkeresultatene.

Uforpliktende tilbud

Kontakt oss gjerne i dag for et uforpliktende tilbud på en komplett hjemmeside med sikkerhetssertifikat.